Beeldend kunstenaar

  • Marlies Vonk op LinkedIn
  • Marlies Vonk op Facebook
  • Marlies Vonk op Twitter

Life is a Carnival

Life is a Carnival verwijst vooral naar de betrekkelijkheid van alles: niets is wat het lijkt. Believe it or not.

 

Expositie ‘Life is a Carnival’
in Museum Kruysenhuis in Oirschot
9 september t/m 21 oktober 2012:

Onder de titel ‘Life is a Carnival’ exposeer ik van 9 september tot en met 21 oktober 2012 in Museum Kruysenhuis in Oirschot. Het is een expositie met recente schilderijen.

 

Life is a Carnival
De titel ‘Life is a Carnival’ verwijst naar de betrekkelijkheid van alles: niets is wat het lijkt.De expositie bevat een 30-tal recente schilderijen en een

 

Nieuwe Vonkjes
In mijn schilderijen speel ik met de balans tussen schijn en werkelijkheid en gebruik daarbij graag theatrale elementen. Niets is wat het lijkt, alles is betrekkelijk: Life is a Carnival. De expositie in Museum Kruysenhuis bevat allemaal nieuwe Vonkjes. Niet retrospectief dus, maar recent werk. Naast mijn bekende figuren en portretten, zijn dat recente landschappen, studies en experimenten. In sprekende kleuren, die soms uitbundig en soms zeer ingetogen kunnen zijn. Elk schilderij als een klein theater.


Verrassend thema
Met mijn Landschappen sla ik een nieuwe weg in, want ik vind dat een kunstenaar zich constant moet blijven verwonderen en vernieuwen. Volgens mij zullen veel bezoekers verrast zijn door dit nieuwe thema, omdat ik tot nu toe bijna altijd menselijke figuren schilderde. Vooral mensen in beweging. Met deze nieuwe schilderijen komen veel dingen bij elkaar. In mijn vroege serie Bruiden liet ik de figuren met druiplijnen zoeken naar hun geaardheid. Bij de latere serie Wachters waren de druiplijnen al wortels geworden. En in de nieuwste serie Landschappen zoom ik in op de natuur, net op het moment dat deze in slaap is. Ik heb altijd gedacht: wat moet ik met landschappen? Dat thema is al zó uitgekauwd. Dat veranderde tijdens een winterse wandeling in de mist langs de Oisterwijkse vennen. De wereld om je heen ‘verdicht’ . Op zo’n moment ervaar je de cyclus van de natuur en van het leven even heel sterk. Die veerkracht! Mijn levensmotto is ook ‘In ieder einde schuilt een nieuw begin’. En dat gevoel wilde ik graag op het doek overbrengen. De titel ‘Life is a Carnival’ verwijst ook naar de betrekkelijkheid van alles: niets is wat het lijkt. En naar het leven. Een leven waarbij we vooral niet moeten vergeten om te genieten van elke dag.”

 

Demonstratie
Tijdens mijn expositie in Museum Kruysenhuis verzorg ik op zaterdag 6 oktober om 14:00 uur een demonstratie van mijn werkmethoden. Deze demonstraties zijn door iedereen bij te wonen. Jong en oud is daarbij welkom. Graag vooraf aanmelden.


Museum Kruysenhuis
De Moriaan 9a,
5688 ER Oirschot
Telefoon: 0499 – 570210
www.kruysenhuis.nl

 

Museum Kruysenhuis ligt op loopafstand van het historische centrum van Oirschot en is elke zaterdag en zondag geopend tussen 13.00 en 17.00 uur en op afspraak. Tijdens de Kunstroute Oirschot zaterdag 15 en zondag 16 september is het museum geopend van 11:00 tot 17:00

© 2017 Marlies Vonk

  • Rijkesluisstraat 19A
  • 5688 EC Oirschot
  • The Netherlands
  • T 0031 (0)499 574 012
  • M 0031 (0)6 13 35 09 36
  • E info@marliesvonk.com